<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1146887500874306095\x26blogName\x3dN+to+the+Y+to+the+N+to+the+A\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nieynalifecandy.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nieynalifecandy.blogspot.com/\x26vt\x3d-1781122905536225745', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
OBLIVIATE;
Story
Owner
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
#Working !
23.1.139:12 PTG

Hallo ! dah 2 bulan dah kerja dekat sri manja boutique hotel . Ai pun dah bosan asyik kena cakap 
* Thankyou for calling sri manja boutique hotel, may i asisst you ? * Laju laju setiap kali telephone receptionist berbunyi T.T masa first masuk excited sebut jelas jelas walaupun lembap dengan berbelit lidahnya . Hahaha Alhamdulillah semuanya okay bila dah 3 hari kerja sana . After that ai belajar cara nak check in or check out guest . Uh ini menguji sikit lah sebab nya kena berhati hati dalam mengcheck in or check out guest . Mengunakan ic untuk daftar guest . Kena tahu rate bilik sri manja . Kena tahu berapa buah bilik yang ada . Kena tahu type of room . Omg dekat situ ada 6 jenis bilik . Yang ada satu queen bed ialah bilik deluxe queen , superior queen - facing ke hadapan or kebelakang . Yang istimewa lagi bilik junior suite dia ada sofa bed and bath tab . Yang ada 2 single bed cuma bilik superior twin ini pun facing kehadapan or kebelakang bangunan . Dekat hotel ni pun ada satu lagi bilik istimewa iaitu Japanese room . Bilik ni first hotel yang mengubah mengikut japanese style dengan perabot nya hah . Ai rasa org yang nak buat kerja pejabat boleh lah try still bilik ni memang selesa ! *tak tipu* Bilik yang paling besar pula ialah bilik Family deluxe sebab apa dia besar ? dia ada 2 katil . First katil single and second katil queen . Lagipun boleh buat masuk 3 extra matress . Jumlah keseluruhannya 309 bilik . Number pelan bilik pun ai kena hafal . Alhamdulillah semuanya senang ! Yang serabut bila bulan 12 , kalau ada guest nak check in ayat ni mesti keluar dari mulut diorang * goverment rate tak ada lagi ? * *nak bilik paling murah * okay okay . Shift pun boleh tahan 9 jam sehari . Mau tak lenguh berdiri 9 jam . Masuk pukul 8pg keluar pukul 5 ptg. Masuk pukul 12 tengahari keluar pukul 9 mlm . Masuk pukul 2 petang keluar pukul 11 mlm . Masuk pukul 4 ptg keluar pukul 1 pagi . ON keluar pukul 8 pagi . Hahahaha ai suka kerja petang hingga mlm sebab tak ada si TAPEY , si Pendek botak dengan diiringi muzik live band yang sempoi . Ibarat kata tak stress lah kerja malam . Semuanya sporting dari housekipping hinggalah f&b