<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1146887500874306095\x26blogName\x3dN+to+the+Y+to+the+N+to+the+A\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nieynalifecandy.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nieynalifecandy.blogspot.com/\x26vt\x3d-1781122905536225745', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
OBLIVIATE;
Story
Owner
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
Trial spm ? Oh mai gad ~
31.8.127:36 PG

Ohh hi everybody ! Hahahari isnin ni atau omputeh panggil " MONDAY " Kitorang batch 95's akan menduduki Trial SPM 2012 . Yee saya termasuk sekali dalam batch 95's tu T.T Spm betul betul menakutkan but saya tetap memegang gelaran " pemalas " saya malas untuk membuka buku ... Susah nak terangkan memang perasaan malas menghantui dan menguasai diri den doh dok leh pogi doh . Tapi dalam hati dan otak asyik takut takut takut takut Ye mana tak takut study pun malas atau kata lain tak sedia nak exam besar . Hahh Pada awal tahun ni mcm ni lah


Hahahahaha tak tahu dah memang macam tu sebijik .. Tapi tak tahu lah macam mana tittle number 1 dalam kelas selalu melekat dekat saya walaupun malas .. Then bila dalam kelas kitorang ada masa rajin ada masa malas macam murid biasa lah bila cikgu tak datang kitorang menghabiskan masa dengan ........ hmmm dengan tidur Hahahahaha eleeh pepanas okaay tidur en :b JKJK ada masa kitorang masuk library tu pun kalau cikgu library tak ada boleh lah masuk . Study dalam library baru ada feel sebab ada aircon tapi tak fresh mana lah bila ada class masuk bau stoking fuihhh macam sampaaah ! Then kadang kadang bila cikgu ada dalam kelas kitorang macam ni lebih lebih lagi bila ada ujian  ...


Ujian ? kebiasaannya bila ada ujian semua watlek watcool wattakcara wattakesah kan ? Harhar sayaa pun :b Opss okaaay sebab pada pandangan kita Perkataan UJIAN tak berapa penting melainkan EXAM MID YEAR / LAST YEAR / UPSR / PMR / SPM / STPM .... So ada sebahagian je lah rasanyaaa yang ambil peduli pasal ujian yang lain tak kalau diberi peratus 10% yang kisah . Nak buat macam mana kita dilahirka mempunyai pelbagai sifat yang ketara nya sifat pemalas lah kan . So bila dah terdesak nak exam dah i mean last minute kita pun macam ni ...


Nahh then bilaa dalam exam pula kita pun mula lah macam cacing kepanasan .. Cuba mengingati segala ayat yang kita baca dalam buku buku .. sedangkan kawankawan sedang fokus memberikan jawapan yang panjang lebar kita pula terpingu pingu tak tahu apa ... lebih kurang macam ni lah kan hahahahaha


Lebih lebih lagi bila soalan tu kita dah pernah ulangkaji dan yakin sangat sangat jawapannya . Akhirnya bila menghadap kertas exam kita pun lupaaa . mulalah ada pelbagai aksi dan gaya muka kita buat depan kertas tu . Ada juga masa kita gunakan toyol untuk jawab soalan exam tu i tot pelbagai cara korang pernah gunakan kan ? harhar . Dalam hidup bila exam mesti ada sekali korang pernah try taktik ni kan ? mengaku je lah :p takmo tipu tipu titew pun pernah jugaa tapi tak lah sampai macam ni hahahahahaha teruk sangat ni !


So yang lebih parah lagi . Kira nya tahap teruk sangat lah . Kita akan tembak semua soalan dan bila ada soalan esei pula kita tinggalkan kosong . fuhh biasa nya korang buat apa bila dah siap ni ? haaa sama lah biasa nya mesti korang habiskan masa menjawab korang macam ni kan ? Hahaha cemerlang sangat result korang nanti wa gerenti lah ! LOL ☺


Nak ke result fail ? taknak kan ? Sebab nanti kertas result korang tu mak korang confirm kenyutkan jadilah macam belacan #ehh ? Belacan berguna lagi dan sedaaaap try lah :p Jangan sampai result korang jadi sampah buangan menangis tak berlagu jadi macam suara katak *oooong ong gedek gedek* LOL me just kidding ~ So jangan lah korang jadi macam ni okaaay ? 


Apa lagi study lah bagaikan berperang di medan perang dan jangan lupa jaga kesihatan macam saya dah start demam haa ! jangan nak merempit dan melepak sangat lah kan nanti ada yang tak boleh ambil exam . So guys GOODLUCK FROM ME TO YOU GUYS WHO WILL SITTING FOR TRIAL SPM ON THIS MONDAY GOODLUCK GOODLUCK GOODLUCK . lot of love me nyna ;)